Biografie


Op 9 maart 1993 werd in Dordrecht een klein mannetje geboren met de naam: Marco van 't Wout. Hij groeide op in Ridderkerk waar hij zowel zijn basisschool als voortgezet onderwijs afrondde. Tijdens zijn middelbare school deed Marco mee aan verschillende schoolmusicals en kreeg de smaak lekker te pakken. Daarom besloot hij, uit een grapje, eens auditie te doen voor een professionele musical. Tot zijn eigen verbazing werd hij nog aangenomen ook en mocht zo in 2007 door het hele land touren met de kindermusical: 'Kruistocht in Spijkerbroek' van het Nationaal Jeugd Musical Theater(NJMT).

 

Vooropleiding

In 2011, na zijn havo, volgde Marco de vooropleiding muziektheater aan het Rotterdams Conservatorium Codarts. In datzelfde jaar was hij te zien in Oorlogswinter - de Musical (NJMT), waar hij de rol van Dirk Knopper vertolkte en daarmee in zowel Nederland als België te zien was. Met als hoogtepunt van de tour: het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. 

 

Opleiding

Marco heeft gestudeerd aan de opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming (CMV) met als specialisatie: Theater en Maatschappij op de Acteerschool Rotterdam. Marco kreeg workshops van o.a. Eric de Vroedt, Piet Menu, Ilay den Boer, Adelheid Roosen, Chris Nietveld, Bart Kiene, Frans Strijards en Marjan Barlage. Naast zijn opleiding gaf Marco al een geruime tijd diverse soorten workshops en theaterlessen aan allerlei leeftijdsgroepen bij o.a. Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam(SKVR), Sport en Welzijn Ridderkerk, Brede School Ridderkerk en Balletstudio Violetta.

 

Stichting Building Arts
Twee verschillende werelden met elk een eigen kwaliteit.Aan de ene kant expertise over hoe een maatschappij ontwikkelt en vorm gegeven kan worden, aan de andere kant ervaring en kennis over toneelspelen en theater. De perfecte combinatie van beiden werelden was er volgens Marco nog niet. Daarom richtte Marco - na het afronden van zijn opleiding - Stichting Building Arts op. Een nieuw kunst- en cultuurcentrum in Ridderkerk dat kunst inzet als middel om de cognitieve - en sociale vaardigheden bij kinderen te stimuleren en bevorderen. 

 

Trainingsacteur

Marco is als trainingsacteur (NL & EN) werkzaam voor uiteenlopende organisaties in zowel het onderwijs als in het bedrijfsleven, waaronder: Unilever, Trimbos Instituut, Erasmus MC, Clearfields, STAP, Keto BV, Hogeschool Rotterdam en Erasmus Universiteit Rotterdam.