Stichting Building Arts


Het nieuwe centrum voor kunst en cultuur in Ridderkerk

Building Arts is hèt centrum voor kunst en cultuur in de gemeente Ridderkerk waar kinderen & jongeren van 2 tot 23 jaar in contact kunnen komen met kunst & cultuur én worden begeleid in het ontwikkelen van hun eigen kunstzinnige talenten. De activiteiten van Building Arts zijn onderverdeeld in drie afdelingen: Projects, Education en Performances. Op die manier willen ze een plek bieden voor alle jongeren in Ridderkerk om zich te kunnen ontwikkelen in hun eigen kunstzinnige talenten.

Visie

Elk kind moet de mogelijkheid hebben om ‘kunst’ te aanschouwen, beleven en interpreteren, maar bovenal om zich er in te ontwikkelen.

missie

Kunst en cultuur implementeren in de ontwikkeling van de kinderen en adolescenten in de gemeente Ridderkerk.

Doel

Kinderen en adolescenten in Ridderkerk en omstreken in contact brengen met cultuur in het breedst van de zin. Hierbij de focus ligt op de ontwikkeling door middel van kunst in al haar verschijningsvormen.


Wie zijn Building Arts?

Oprichters Stichting Building Arts: Aron de Lijster & Marco van 't Wout
Oprichters Stichting Building Arts: Aron de Lijster & Marco van 't Wout

CREATIEVE MOTOR

Marco van 't Wout (rechts op de foto) is de bedenker en oprichter van Building Arts. Zijn visie en ideeën zijn leidend in de uitvoering en koers van de stichting. Hij is als creatieve motor van de organisatie. Hoewel Marco het gezicht van Building Arts is, staat hij er niet alleen voor.

 

STILLE KRACHT

Aron de Lijster (links op de foto) is de stille kracht van Building Arts die verantwoordelijk is voor alles wat achter de schermen plaatsvindt. Daar moet namelijk ontzettend veel gebeuren om de organisatie draaiende te houden.

 

HET TEAM

Samen kun je meer dan alleen, daarom bestaat Stichting Building Arts naast Marco en Aron uit meerdere creatieve geesten die elkaar versterken en inspireren tot vernieuwende educatieve projecten. De samenstelling van het team is afwisselend door de vele verschillende werkzaamheden. Het team is dus voortdurend in beweging.

 

MEER BUILDING ARTS?

Op de website van Building Arts vind je alles over de werkzaamheden van Marco binnen de stichting. Kijk gerust even rond!