Projecten


UNICEF Kinderrechten Filmfestival

Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival is het eerste project van Building Arts in samenwerking met de Brede School Ridderkerk. Alle leerlingen uit groep 7 en 8 konden zich vanaf begin dit jaar opgeven voor dit bijzondere project. Tijdens de lessen stond het UNICEF Kinderrechtenverdrag centraal en leerden de leerlingen in vijf lessen hoe het is om een eigen film te bedenken en te maken.

 

Op donderdag 11 mei was de Ridderkerkse finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. De volledig verzorgde gala-avond stond in het teken van de filmsterren in de dop.Klein Duimpje trekt de wereld in

Op 24 en 27 juni was de voorstelling ‘Klein Duimpje trekt de wereld in’ te zien in Theater Het Plein in Ridderkerk. De voorstelling was het eindresultaat van een theater educatief traject en werd gespeeld door zeven leerlingen van CBS De Klimop.

 

 

‘Klein Duimpje trekt de wereld in’ is tegelijkertijd het eindpunt van het afstudeertraject van Marco van ’t Wout. In vijftien weken bracht Marco de leerlingen voor het eerst in contact met theater. Aan de hand van theaterlessen ontwikkelden zij niet alleen een voorstelling, maar ook zichzelf.ZIE MIJ

Van vrijdag 23 oktober tot maandagochtend 26 oktober 2015 was de Urban Action 'ZIE MIJ' te zien op het Na-gebouw van het Erasmus MC. Over vijf verdiepingen van het 120 meter hoge gebouw worden een aantal ramen verduisterd, waardoor de woorden 'ZIE MIJ' oplichten. De letters zijn 12 tot 15 meter lang en beslaan de gehele breedte van het gebouw.