Klein Duimpje trekt de wereld in


Op 24 en 27 juni was de voorstelling ‘Klein Duimpje trekt de wereld in’ te zien in Theater Het Plein in Ridderkerk. De voorstelling was het eindresultaat van een theater educatief traject en werd gespeeld door zeven leerlingen van CBS De Klimop.

 

Klein Duimpje trekt de wereld in’ is tegelijkertijd het eindpunt van het afstudeertraject van theatermaker Marco van ’t Wout. In vijftien weken bracht Marco de leerlingen in aanraking met theater. Aan de hand van theaterlessen ontwikkelden zij niet alleen een voorstelling, maar ook zichzelf.

 

Synopsis

Te klein voor deze wereld. Zo voelt Klein Duimpje zich. Opgegroeid in een gezin van vier, dat het niet erg breed heeft, is hij de jongste én de kleinste. Klein Duimpje wil niets liever dan de wereld zien, maar door zijn lengte voelt hij zich beperkt. De wereld is alleen gemaakt voor grote mensen. Hij droomt over de wereld tot hij plotseling door de schoorsteen naar buiten wordt gezogen en op een onbekende plek terecht komt. Ineens staat hij er alleen voor en lijkt zijn droom werkelijkheid te worden. Maar is alles wel zo rooskleurig als hij had gedacht?


Klein Duimpje in Beeld