UNICEF Kinderrechten filmfestival


Ridderkerkse finale


Op donderdag 11 mei was de Ridderkerkse finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. De volledig verzorgde gala-avond stond in het teken van de filmsterren in de dop.

 

Alle leerlingen uit groep 7 en 8 konden zich vanaf begin dit jaar opgeven voor dit bijzondere project. Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival is het eerste project van Building Arts in samenwerking met de Brede School Ridderkerk. Tijdens de lessen stond het UNICEF Kinderrechtenverdrag centraal en leerden de leerlingen in vijf lessen hoe het is om een eigen film te bedenken en te maken.

 

Op de gala-avond van 11 mei beoordeelde een speciale vakjury de zelfgemaakte films. De jury bestond uit niemand minder dan: Irene Edelman (Voorlichter UNICEF regio Rotterdam), Arjan ’t Jong (RTV Ridderkerk), Terry Wisse (Brede School Ridderkerk), Sheby Hogenbirk (Gemeente Ridderkerk) en Freek van der Valk (Hotel Van Der Valk Ridderkerk).

 

De jury bekroonde de film ‘Geen Recht’ van Deco, Dylan, Noie & Nikki uit Slikkerveer, tot Beste Film. Zij ontvingen een ticket voor de regionale finale op 30 mei aanstaande in Rotterdam. Speciaal hiervoor wordt een professionele remake van de film gemaakt.  

 

De winnaars uit de overige categorieën zijn:

Beste Script:                  ‘D.R.U.G.S.’                    (Desiree, Fabian, Rien & Ruben)

Beste Acteerwerk:         ‘Ontvoerd’                       (Aurora, Emma, Kjell, Lou, Lucas, Philine & Robin)

Beste Filmposter:          ‘Dromen Zijn Waar’         (Fenna, Lenny, Linn, Pien & Stan)

Publieksprijs:                 ‘Bloedwijn’                      (Dayna, Dean, Jaeda, Marouan, Mika, Nino & Quinten)

 

Rotterdamse finale


"Geen Rechten...?" naar de landelijke finale in Tuschinski!

WAUW!!

 

De Ridderkerkse film 'Geen Rechten...?" heeft de regionale finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival in Rotterdam gewonnen! Op naar de landelijke finale in Tuschinski Amsterdam!!


Afgelopen dinsdag 30 mei is de film ‘Geen Rechten…?’ uitgeroepen tot winnaar van de regionale finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival in Islemunda, Rotterdam. Door de winst zal de film op 23 juni meestrijden om de winst in de nationale finale in het Tuschinski Amsterdam.

 

Dinsdagochtend mochten de filmsterren voor het eerst de remake bewonderen in de theaterzaal van Islemunda in Rotterdam. In totaal waren er 5 films te zien, die allemaal gemaakt waren door basisscholen uit de regio Rotterdam. De jury bestond uit acteur en filmmaker Florian Franken en specialist culturele- en wijkprogrammering Wilma van Beek. Aan het eind van de ochtend verkozen zij ‘Geen Rechten…?’ tot de beste film van de ochtend. Door het winnen van de regionale finale zal de film te zien zijn vrijdag 23 juni in de nationale finale in het Tuschinski Amsterdam.